Se hit alla livsmedelsproducenter, förädlare och mathantverkare som har en livsmedelsprodukt som
kommersiellt finns till salu !
Projektet ”axganmat och evenemang” ordnar:
WORKSHOP OM BERÄTTANDE
Hur får man in köparen i butiken? Det är lättare att skapa nyfikenhet än behov, eller hur?
Här är ett tillfälle för dig att lära dig hur du kan väcka kunders nyfikenhet. Du kan göra din produkt intressantare genom en berättelse. En bra berättad historia får människor att stanna upp. Testa bara att säga till någon: nu ska jag berätta något som kommer att få dig att häpna. Det är bara ett enkelt sätt att få någon att bli nyfiken.
Men vad har du att berätta? Ingenting? Är du säker? Har du verkligen funderat på det? Johan Karrento och Michael Hancock har tillsammans flera decenniers erfarenhet av professionellt historieberättande både inom reklam, fiktion och dokumentär. I workshopform får du lära dig vilka av dina erfarenheter som kan bli korta och intressanta historier som hjälper dig att sälja din produkt både direkt och i sociala medier.
Du lär dig att hitta rätt väg i din kreativitet, olika tekniker och tricks – du kanske bär på guld utan att veta om det? Tänk om din familjs historia kan bli en intressant bakgrund till din produkt eller att svårigheter som du haft med ditt företagande kan bli intressanta historier som väcker nyfikenhet och intresse för din produkt?
Testa! Du vet inte vart det här kan leda dig. Se fullständigt dagsprogram efter nedanstående kursinfo.
När? Måndagen den 16.11 kl. 9-16.
Var? På Kvarnbo Pensionat
Antal platser? Eftersom vi vill att alla ska få ordentligt med tid för sitt historieberättande är antalet platser begränsat till 16 st.
Kostnad? Workshopen är gratis, men var och en får betala för lunch och fika på plats, 25 €/pers.
Underlag? Terroir- och merroiratlas för Åland ligger till grund för dagens arbete. Den kommer att delas ut på plats, men läs den gärna på förhand. Den finns att ladda ner som pdf här: https://varumarke.ax/terroirmerroir/
Anmälan? Senast fredag 13 nov. Du anmäler dig till Mysan Sundqvist på
e-post: axgan@landsbygd.ax. Först till kvarn gäller.
Frågor? Tas så gärna emot på ovanstående e-post eller tel. 040 726 1746.
Dagens program:
Kl. 9.00-9.30 Vi går igenom marknadsföringens grundläggande strategier och begrepp och landar i konsumentdramaturgi och storytelling. Vilka egenskaper letar nutidens konsumenter efter i produkterna de köper? Hur kommunicerar man numera? På vilka vägar når man fram med sin berättelse?
Kl. 9.30 -11.30 Workshop 1: Vi delar in oss i grupper och går igenom förutsättningarna för varje produkt/deltagare. Deltagarna presenterar kort sina egna produkter och redogör för sina individuella utmaningar. Johan och Michael leder sedan grupperna i diskussion och söker tillsammans hitta skräddarsydda lösningar och strategier för varje deltagare. Alla kan rycka in och komma med förslag – en del av workshopen går just ut på att lära ut hur man kan resonera i storytellingsammanhang.
Kl. 11.30-12.15 Lunch
Kl. 12.15-14.15 Vi fortsätter i grupper på samma sätt. Att lyssna på råd som andra får är instruktivt – att hjälpa andra med deras storytelling vässar de egna redskapen och tankesätten. Dessutom kan deltagarna på det sättet knyta kontakter med andra företagare med samma utmaningar och kan bilda konstruktiva nätverk.
Kl. 14.15-14.45 Fika
Kl. 14.45-16.00 Avslutande diskussion och sammanfattning. Hur går deltagarna vidare? Alla får artikulera en egen plan för den omedelbara framtiden. Hur ser varje deltagares story ut vid dagens slut?
VARMT VÄLKOMNA!